Dan denk je een slimme methode gevonden te hebben om af te vallen.. Of toch misschien te weinig rekening gehouden met andere factoren?

Het is echt een uitdaging kan ik wel zeggen om een manier te vinden, een weg te vinden, in de wereld van diëten, afvalmethodieken en manieren om gewicht kwijt te raken. Wanneer je op jezelf woont, alleen in bijvoorbeeld een appartement hoef je alleen rekening te houden met je eigen wensen. Er zijn geen andere gevolgen dan die van jezelf. In een jong gezin ligt dat net even anders.

Ik noem een voorbeeld van een paar jaren geleden.. Ik woog op dat moment ongeveer 125kg, daadwerkelijk het dieptepunt van emotionele staat, lichamelijk welzijn en algemene gezondheid. Ik vond dat er iets moest gebeuren,  en zo geschiedde het. Ik ging naar de website van een bekend merk maaltijdvervangers en besloot daar een paar verpakkingen aan te schaffen. Het was ook een periode waarin de shakes heel erg populair waren, vooral voor de crash-dieters. Vol met eiwitten wat zorgt voor een gevuld gevoel, zonder al teveel kcal.

Dus ik ga samen met mijn vrouw en zoontje aan tafel zitten en ik begin mijn Shake te bereiden, terwijl mijn vrouw de boterhammen van mijn zoontje aan het smeren was. Ja je kunt je al voorstellen wat er toen gebeurde. “Papa, ik ook milkshake”. Tja leg dan maar eens uit aan een kind van 3 dat het niet voor kinderen bedoeld is, maar voor volwassenen als hulpmiddel om af te vallen. Het enige dat door zijn hoofd ging was : ohoooo papa mag wel een milkshake en ik niet!

Dat was dus al niet zo’n succes. Daarna ben ik overgegaan op verstandiger omgaan met eten en dat heeft me uiteindelijk wel ver gebracht, maar om vele redenen ben ik uiteindelijk toch maar weer teruggekeerd op het pad dat naar overgewicht leidt. Die stomme wegwijzers ook, die laten zien wat ze willen laten zien. Of eigenlijk toch niet?

Ik denk dat ik de tekst op de bordjes niet heb willen lezen en uiteindelijk de route met de mooie fastfood restaurants met neon borden ben gaan volgen in plaats van de route zonder restaurants maar met enkel een graspad met bloemen links en rechts. Dat pad had ik moeten volgen, maar de reclame en de mooie neonletters leiden je zo enorm af.. je herkent het waarschijnlijk wel en velen trappen in dezelfde truc.

Wanneer ik eraan terugdenk is het eigenlijk zo dat het omswitchen naar een gezondere leefstijl voor mij lastiger had geweest dan het volgen van een Shake dieet, maar vele malen effectiever en minder lastig dan te moeten dealen met de perceptie van onze zoon. Die zal niet snel roepen -net als de Shake- : Papa, het is niet eerlijk! Ik wil ook broccoli!! Daarnaast moet je op een gegeven moment ook weer terug naar de complete voeding zonder de shakes. Laat dat nu net bij mij de valkuil zijn, want zonder nee te leren zeggen tegen verkeerde voeding en zonder grenzen leren stellen, ga je na de strenge periode zo weer het verkeerde gemakkelijkere pad op..

Onze zoon is nu 7 jaar oud en begrijpt nu veel meer, maar nog steeds hoef ik een Shake niet te proberen, wanneer er voor hem niet ook een milkshake in zit.

Geef een reactie